Martinas dag.

Grattisgrattisgrattis älskling! Hoppas du har en toppen dag.

Ikväll blir det lite bio med Elina, Martina, Lizah och Emmelie. I'm a legend blir det, ska bli super mysigt. Stallet i dag var kanon! Hoppade Skutt lite för första gången. Emmelie började rida och hoppa studs och jag sedan fem och en halva. Jätte fin var han, så kul att han tycker det är så roligt. Sen blev det även en liten ridtur med Cortino och Hector ut i skogen, haha ja vet inte riktigt vad jag ska säga om den. Har nog aldrig suttit på en så glad och pigg Cotten :) Nu så ska jag göra i ordning mig lite granna.

Segtisdag.

Den jobbiga tisdagen lider mot sitt slut. Tack och lov! Tisdagar är så hetisga och sega med matte på morgonen och engelskan på eftermiddagen. Matten är faktiskt ganska klurig för tillfället tycker jag, mycket att hålla reda på. Engelskan är bara allmänt seg, men vi klarade igenom oss det ganska bra ändå tycker jag. Avslutade dagen med lite flumm från min sida, alltid gött. Väl hemma stupade jag i soffan, var helt slut av någon anledning! Efter att fått vila ett tag satte jag i gång med lite pluggande. Vilket gick väldigt bra faktiskt, känns som om jag har blivit lite utav en plugghäst. Får ju inte toppbetyg på mina grejer men jag gör dem i alla fall utan större protester. I mon så "tar vi lite ledigt" från skolan, åker ut till stallet en sväng på dagen. Planerar att hoppa skutten lite, får väl se hur det går. Imon kväll blir det även lite biomys :) Sedan på torsdag så blir det ju att traska hem efter dansen eftersom samhällen vart frivillig och att jag har kommit hyffsat lång på uppgiften. Så det blir en ganska soft vecka. Jaha, nu så ska jag återgå till mitt kollande på gossip girl, verkar rätt så bra faktiskt. :)


Lördag.

Lördagen var nu här och jag tror att jag har bestämt mig för att spenadera kvällen hemma i min kära soffa. Kände att orken inte räckte till att göra i ordning sig, åka in till stan, väl där hade jag nog orkat, men sen ta sig hem igen osv. Det tar faktiskt himla mycket energi att vara i stallet. Var där vid halv tio i dag, red skutt för frida. Det gick bra :) Lite tung blev han emellan åt men både jag och Emmelie ansåg att det kan ha med martingalen att göra. Så den tar vi nog väck vid nästa ridpass. När jag var klar med Skutt red jag även Caddy (sofies häst) en sväng. En mycket trevlig kuse! Fick även träffa Martina, Hanna och Lina idag. Det är inte varje dag man gör det så det var också väldigt trevligt! :) Blir ut till stallet en sväng i morgon också, Emmelie hade lite tajt om tid. Jisses vilka muskler jag måste ha fått på den här veckan, så mycket som jag har ridit! haha. Plus lite dans och idrott där, inte illa ;) Nästa vecka blir nog lite lugnare. Visst känns det ofta väldigt bökit att ta sig ut till stallet i regnet och leran, men när man väl är där ute då är det banne mig värt det. Helt underbart! Dessa djur är otroliga. ♥

image209

Sverige, jag säger då detta.

Ja, det säger jag. Sverigeväder. Vaknade till regn, 20 minuter senare vart det snö, blasksnö. Åkte till tandläkaren, var där längre än väntat. De skulle plasta lite tänder och ta kort på visdomstand. Det tog sin lilla tid. Fick stå ute i blåsten och regn/snöandet och vänta på en tio minuters försenad buss. Här inne i stan är allt bara grått, lovar att det är vitt i tabergsdalen. Vitt blask! För snö vet jag inte om jag kan kalla det. Nåväl, det försvinner nog ganska snart, temperaturen ligger ju på nollan så det förklarar väl saken till att det inte blir någon riktig snö.

Skänskfredag i dag, svenskan gick smidigt gjorde klart vår redovisning. Nu blir det historia och jag vet inte riktigt vad kalle har planerat att vi ska göra. Skulle ju få lite tid till vårat brev som vi skrev på förra gången, vissa är ju redan klara (A) så får väl se vad det blir att göra i stället :) I eftermiddag/kväll blir det ut till skutt och likaså i morgon. Sen får man väl se om det blir en tripp in till staden i monkväll till Lizah, dricka lite öl och så :) Får se lite vad jag känner för. Annars blir det nog en ganska så lugn helg.

Träningsvärk.

Nu har mamma och pappa dratt i väg till sälen for the weekend. Själv ligger jag hemma framför tvn helt ensam. Sandra jobbar till klockan halv nio i kväll, så jag har huset för mig själv en stund. Är väl alltid skönt att få lite paus från päronen :) Fast hade nog gärna haft den pausen någon annan vecka. Hade behövt lite skjuts den här helgen, men som tur är har man en snäll moster annica som gärna ställer upp :) Nu hade jag tänkt att plugga lite, men jag tror inte vi har något så jätte brådskande som jag inte är klar med just nu så jag tar det lite lugnt framför tvn istället.

Skolan går ganska bra, är något grymt skoltrött i år. Brukar annars tycka det är hyffsat kul att gå i skolan, men i år har det varit lite segt. Gympan i går hade vid badminton, jätte kul! Men väldigt jobbigt, man tror inte att det är så himla jobbigt men det var det. Fick också reda på idag att vår gymnastik lärare tydligen hade spelat en hel del badminton förut. Vart med i sm? Eller vad var det? Något sånt tror jag det var. Nemen det var roligt :) Alla hade också sån grym träningsvärk i dag, har jätte ont i rumpan och i höger armen! Nacken och benhinnorna känns inte allt för bra heller. Men men det är väl så det ska vara. Har börjat med balett nu med på dansen, jag tycker faktiskt det är roligt! Kul att göra något lite annorlunda. Nehe, om jag skulle göra något annat kanske.

Bra.

Nu är det sådär att det mesta går bra hela tiden, provet gick bra, skutt gick bra, körlektionen gick bra. Så nu är jag sådär att jag undrar vad som kommer hända? Nu när det mesta går bra så kommer ju snart något dåligt att hända. Kanskr något stort, kanske något litet. Vem vet? Det återstår och se. Hade ju vart gött om det kunde forsätta gå bra. I alla fall det som jag helst vill ska gå bra. Det ska jag kämpa för :) Jag ska försöka att få det mesta jag gör att gå bra eller i alla fall hyffsat bra. 

Nu på morgonen är det matte som gäller. Sedan i eftermiddag: Engelska. Ska ha ett litet förhör på massa svåra grejer som vi har gått i genom typ om Usas val och grejer. Kan ingenting! Men men det löser sig väl. Efter skolan blir det ut till skutt en sväng, ska ha honom nästan hela veckan. Så denna veckan kommer bli en "Skuttvecka". 

Nu är det inte alls långt kvar till Vemdalen, 17 dagar tror jag det är exakt. :) Längtar jätte mycket! Ska bli superkul. :) Nehe nu vart det matte.  

Teoriprov.

Halkbana
Teoriprov
Uppköring

Äntligen teoriprovet avklarat. Var riktigt nervös, men det gick bra. Vart inte så himla svårt faktiskt, skönt att ha det överstökat nu i alla fall. Bara ett steg kvar nu, uppkörningen. Dans nu på eftermiddagen har börjat med balett och det bara värker i mina ben!! Sen ridning på det i kväll, kommer att sluta illa. Wellwell, dags att göra annat.

Storm?

Storm ute? En klen sådan tycker jag i sånna fall. Visst blåser det men tidigare år har det varit värre. Än så länge i alla fall. Hoppas på att det lugnar ner sig under dagen.

Sov i stallet i går då. Mys! Emmelie hoppade skutt, kul och se att han gör sådana framsteg efter bara en lektion :) Duktig pålle. I dag fick alla hästarna stå inne pga blåsten och eva var inte hemma så detta innebar att det blev lite extra att göra. Men lite mysigt tycker jag nog ändå att det är när alla hästarna står inne och man går runt och pysslar och se till att de har allt de behöver. Släppte skutt i ridhuset en sväng så han fick springa av sig, var ingen ide att rida. Farligt att rida ut och i ridhuset hade han bara blivit rädd och gått och spännt sig eftersom det knakar något så förbannat när det blåser. Så han fick nöja sig med att springa lite på morgon, och så ska han nog få springa av sig lite i kväll också. Red Hector en sväng i ridhuset i stället, gick faktiskt bra! Mycket bättre än vad det brukar gå när jag sitter på honom men väldigt jobbigt var det. 

Nu så sitter jag hemma och väntar på att duschen ska bli ledig. Mamma och pappa stressar runt och gör sig iordning inför hv snart. Själv så ska man gå på bio ikväll, "Försoning" med Lizah och Elina. Ska åka till Max först för att möta upp Elina som jobbar och så ska vi käka där, och sedan dra vidare mot biostaden :) Lite plugg ska vi även försöka hinna med innan detta. Nu så tror jag bestämt att duschen blev ledig, så tack och hej! Ha en bra dag/kväll. :)


Torsdageftermiddag.

Har historia nu. Det blev ett passbyte, så vi har samhälle i mon eftermiddag i stället. Håller på att skria ett brev om att jag är med på Columbus skepp när han skulle segla till indien (fast nådde amerika). Har haft sovmorgon och sedan speci idrott. Kollade på film bara, vilket var synd eftersom många av oss för en gång skull var sugna på att dansa. Men men.. I eftermiddag ska jag till körskolan, plugga lite det sista (där). I går sjukanmälde jag mig från tyskan och åkte till körskolan i tre timmar och pluggade också. Sen åkte jag hem, tog en lång skön dusch, pluggade och städade lite. Duktigt fia! Får inte glömma att nämna att vi hade danslektion i går på idrotten med Ellen och Jossan. Det var allt en syn må jag säga att alla killarna dansa. Men de var duktiga! Springa ut med denna klassen nästa år kommer bli grymt kul. :) Återgå till 1400 talet nu då och min resa mot "Indien". Bye bye!

18 år.

Grattis på mej! Idag är min 18årsdag och jag känner mig nästan yngre än jag har gjort tidigare. haha. Hade i alla fall en underbar kväll i lördags då mina damer firade mig. Höll till ute i finnabastun och bastade och tog årets första dopp. Iskallt! Men väldigt roligt. :) Efter det så sjöng vi massa singstar, en aktivitet som har blivit en klar favorit i vårat gäng. Men det är ju så grymt kul :) Låter ju inte så himla vackert men är ju det som är kul. Sen efter singstar så blev det även lite spel, TP. Jag och martina vann :) Sen så var det dags att åka hem. Tack så mycket allihopa för en kanon kväll! Hade hur kul som helst. :)

I morse fick jag även massa fina saker av familjen tackar, tackar :) Och släktkalas i går också. Vilket innebär att jag nu är tjock och rik :) tss. Fått massa sms hela morgonen med. Tack så mycket allihopa. :)

Inget att göra.

Sitter nu och väntar på att bli upphämtad och åka i väg och träffa mina girls. :) Har luggit stilla framför tvn typ hela dagen och känner inte av någon feber, grymt skönt! (vart ju sjuk i går för de som missat det). Men nu kan jag inte sitta stilla längre. Jag kan inte bara ligga stilla i två dagar, eller aa de här två dagarna har det inte gått så bra i alla fall. Så bra att jag får åka i väg i kväll :) Vet inte vad vi ska göra.. Vet bara att jag ska ha med mig handuk, bikini och vara hungrig ungefär. Om två dagar fyller jag 18 år :D Wiie så grymt skönt/roligt. Vill inget hellre heller än att klara mitt teori prov. Är inte så säker på att jag kommer göra det med tanke på min pluggning, har inte pluggat allt mycket på senaste tiden. Men den här veckan då ska jag, jag ska plugga som aldrig förr, för sedan är det dags. Och jag vill så himla gärna klara det. Nu så ska jag packa lite sen så ska jag återgå till att göra ingenting i en timme tills taxin kommer. ;)
- Ni är underbara :)

Torsdag.

I dag hade vi sovmorgon till klockan 10.30, mjukstart på dansen. Mycket skönt! Ska börja med balett sen framöver på dansen vilket ska bli roligt. :) Nu har vi samhällskunskap och även här verkar det bli en mjukstart. Idrotten i går var banne mig ingen mjukstart dock. Hade typ olika styrkeövningar 1 minut på varje med 30 sek vila mellan varje! Hur jobbigt som helst!! Alla har jätte träningverk i dag, kan knappt gå i trapporna. Aj aj! I går efter skolan åkte jag och mamma till charlies häst och hund och köpte nya skor och shaps till mig som jag ska få när jag fyller år. :) Flickorna planerar massa som dom ska göra för mig på lördag eftersom jag fyller år så ska vi fira mig lite, ska bli jätte roligt! Ni är riktigt bra ni :) I dag efter skolan blir det en sväng till körskolan och plugga teori. Måste få kläm på det där nu. Har inte all tid i världen på mig..

Längtan är så stor till så mycket. :) ♥

Längtan.

- 6 dagar kvar tills jag fyller 18.
Den dagen har jag väntat på länge! Om 6 dagar blir jag myndig, jag får gå på krogen, jag får ta körkort, jaa möjligheterna öppnas betydligt vid denna ålder.

- 32 dagar till Vemdalen.
Blev en del prat om det i skolan i dag. Längtar som bara den! Och det är faktiskt inte så långt kvar. :) Michaela skickade nyss ett sms om att hon pratat med Roger, cant wait to hear what they said. :)

- 7 månader och 4 dagar kvar till Sunny beach.
Längtar något sjukt mycket till detta! Att få komma utomlands, bli brun, första resan utan föräldrar, festa aset osv. Kommer bli riktigt underbart :)

Skolan.

Skolan i gång igen.. Och det känns förjävligt. Matte nu och vi har börjat med att gå igenom provet vi gjorde innan lovet. Det fick jag dock vg+ på :D Där känner jag mig riktigt stolt faktiskt. Har fått reda på nu att vi kommer ha idrott varje onsdagmorgon från klockan 0800 till 1000. Lagom kul, hård lärare dessutom. Nåja, ska bli gött att komma igång med lite träning nu i alla fall. I eftermiddag blir det engelska sedan så ska jag ut till stallet en sväng.

Ångest.

Skolan börjar = ångest. Teoriprov = ångest.
Jag är verkligen inte taggad för skolan som börjar i morgon, och jag börjar tvivla på att jag är redo för att ta körkort.. Har varit inne på körskolan i dag och pluggat lite. Klarade i alla fall fordonsfasen nu, yeah :D Men sen när jag skulle gå på repetionsfasen.. Jaa, vi behöver ju inte prata om hur det gick. Men nästa vecka, då ska jag banne mej inte göra så mycket annat än att plugga till det där förbannade provet.. Jag vill klara det! Jag ska klara det! Men jag menar om man skulle kugga på första gör det ju inget egentligen, det är ju bara att göra om det, inte mer med det. Men jag vill klara det nu :/ Jaja, men i dag var jag inte på plugg humör, och det vet jag likaväl som alla andra skolungdommar att är man inte på plugghumör så är det ingen ide att sätta sig och plugga för det går inte in i alla fall. Dagen har förövrigt varit en liten mysdag :) Åkte in till stan med bussen som gick halv elva, mötte thao på, trevligt trevligt! Gick med henne liten stund på staden och sedan till körskolan. Kollade fel på bussarna, så smet in på mammas job och värmde mig i väntan på nästa buss och fick en kopp kaffe :) Sen åkte jag hem på buss 25 och har nyss smaskat i mig min alcamo sallad. I kväll blir det stallet och rida lektion. Hohojaja. Nee vi ses i mon gott folk, i skolan.

Funderingar..

Igårkväll blev det släktkalas, moster maria har nu blivit "tant maria" alltså 40 år. Det var trevligt! Åt massa gott gosade med hundarna, pratade massa. Pratade lite om nästa sommar och relacom. Pratade om att vi egentligen skulle åka med teknikerna en dag och se hur det är där ute där de jobbar så att det kan bli lättare att förstå dem när vi jobbar och pratar med dem på telefon. Hon sa också att jag skulle kunna få följa med henne till växjö och träffa dem teknikerna. Skulle vara roligt! Är ju verkligen inte säkert att det blir av, återstår att se helt enkelt. Skulle egentligen spenderat halva kvällen hos martina med brudarna, men det blev inte så :( Får ta det en annan gång, saknar mina flickor lite.. Snart börjar skolan vilket innebär cirka tre ord, blä blä blä. Jag kommer sakna relacom, har faktiskt varit kul att vara tillbaka lite nu i vinter. Jag har verkligen inte varit på humör de här två dagarna. Det är något som tynger mig just nu och jag tror jag vet vad det är. Frågan är bara vad man ska göra åt det, men det löser sig alltid. Något som jag måste fundera på. No big deal :)

Dagen i går spenderade jag dagen mycket åt att fundera på framtiden. Låter lite fånigt jag vet.. Men jag funderade på vad jag ville göra när jag gick ut gymnasiet osv. och jag tror att jag har en del förslag :) Kulkul. Vill ju givetvis flytta så snabbt som möjligt och det innebär att man måste jobba massa och tjäna bra pengar. Var gör man det? I Norge kanske? Vem vet, kanske man ska dra till Norge för ett tag och tjäna lite goa pengar? ;)  Funderar i alla fall på att ta kanske två sabbats år eller något och efter det komma på vad det är jag vill göra, alltså sedan plugga vidare till något som jag verkligen vill bli. Jag vill sluta skolan i år, jag vill inte bara gå i tvåan, jag känner mig redo att satsa nu! Jaja, det får väl vänta. Får fokusera på saker som jag kan satsa på som kan göra bra saker för mig nu. 

Kanske skulle ta och lova lite nyårslöften? Sådana där som man aldrig håller? Joo men visst varför inte göra det igen. Men kan ju i alla fall spekulera vad de löfterna skulle kunna vara. Hmm, börja motionera? Ut och springa en dag i veckan? Det hade inte varit fel. Det skulle jag kunna ge ett försök. Sluta sakna någon att vara tillsammans med? Det ska jag ge ett försök, och det tror jag inte ska bli några stora problem att hålla heller. Äta nyttigt? Yeah right håller typ en vecka om jag har tur så det är ingen ide. Plugga mera? Tycker ändå att det har gått hyffsat bra för mig i skolan men vi säger väl att jag ska fortsätta kämpa på ;) haha. Men som Lizah säger detta kommer bli ett bra år, för det kommer bli vårat år. Med krogen och körkort (förhoppningvis). Det kommer bli great! Det blir vad man gör det till. Kan inte heller inte sluta längta till utomlands jag vill vill vill åka! Och jag ska. Grejen är bara att vi är sju månader och sex dagar därifrån.

Det är otroligt vad bloggande kan hjälpa mig ibland. Nöörd jag vet, men det skiter jag fullständigt i. Nu så ska jag kolla på vänner ett tag sedan så blir det lite ut till stallet i eftermiddag.


Torsdag.

Workiwork har gått som en dans. Inte haft överdrivet mycket att göra utan helt okej. Goa pengar blir det i alla fall :) Har beställt några ynka plagg från hm nu, jag tycker faktiskt att det är tillåtet att spendera lite julklappspengar på det. Man kan ju inte spara allt? Jag menar om jag lägger undan all lön jag får så borde jag ju kunna köpa upp alla julklappspengarna. haha, där sa jag något vist. Yesbox, sista dagen i morgon.. Se om det blir lika lugnt då. Sen i helgen blir det stallet på lördag en sväng och kanske söndag också. Lilla skutt har ju satts i gång nu :) Tror han tycker att det är kul att få komma i gång efter sin lilla vila. Ska också ta det väldigt lugnt i helgen tänkte jag. Ladda inför skolan!! Den börjar ju på tisdag alla redan.. Nåväl, det går nog bra. Nu så ska jag hoppa in i duschen sedan är jag uppbokad framför tvn bland några nya tvprogram; "Age of love" och "Talk to me". 

- Filled of emotions. -

1 januari 2008.

2008, huuh känns lite scary. hehe, ne men det kommer ta lite tid att vänja sig vid att säga det i alla fall. Nyårskvällen i går, hade väl lite ljusa stunder. Singstar och måltiden hemma hos Lizah vart kanon. Jättre trevligt! Efter att vi vart hos henne drog vi ut till norrahammar en stund och sedan hem igen. I dag har jag spenderat dagen i min kära soffa, kollat färdigt på den fjärde oc boxen och varit lite smått känslosam. Den var faktiskt bra den fjärde tycker jag! Jag tycker det är skönt att inte Marissa är med, hon gör bara folket olyckliga..;) I mon får jag lite sovmorgon tack vare min tandläkartid. Sen så blir det lite workwork. Hoppas de här dagarna går snabbt och lätt. Nehe nu så ska jag hoppa in i duschen.