2007.

År 2007 går mot sitt slut. Jag anser nog att det har varit ett bra år, där än en gång resorna under sommaren har varit en höjdpunkt. Tror aldrig att jag kommer glömma bort våran lilla weekend till Halmstad och hur grymt kul vi hade trotts alla saker som hände. Resan till Portugal med min päron och Emma Erikson var också helt underbart bra. Väldigt roligt hade vi där också. Sen så har vi ju alla bra stunder med mina underbara flickor, en hel del bra fester i våras. Emmelies födelsedag på tsk, valborg på nik och så vidare. Jobbade massor i sommras, var ju kanske inte det roligaste jag har gjort men nyttigt med arbetserfarenhet och gött med pengar. Sen så kom hösten och det som jag kan komma i håg som störst höjdpunkt därifrån var nog att jag och Emmelie fick en liten hästapålle att ta hand om. :) Sen även här så har vi damer haft en hel del grymt bra kvällar tillsammans.

År 2008 kommer nog bli ännu bättre. Vi börjar med att infira det nya året hos Lizah. Det blir lite god mat, dricka, spel och singstar :) Sen så får vi se om det blir lite party på det eller om vi stannar kvar. Kommer nog bli kanon! Sen så ska vi ju fortsätta och jobba med våran Skutt jag och Emmelie. Ska bli kul om vi lyckas komma ut på tävlingsbanan (vilket vi ska). ;) Sommarn är nog det jag ser fram emot mest detta året (som varje år). Där vi redan har en massa planer. Får väl se vilka som går igenom, men en som är fastspikad det är i alla fall Sunny beach i augusti. Längtar sönder mig efter det. Får ju inte glömma att detta kommer blit det gyllene året med körkort och krog, alltså att jag kommer fylla 18 år. Ska bli underbart!!

Tack för ett bra år allt folk som har varit i min omgivning,
och hoppas att ni får ett nytt riktigt gott år! För det har jag banne mej tänkt att ha :D

Trött.

Nu är jag trött! Inte för att jag har gjort så mycket speciellt men ändå. Vart uppe klockan halv sju och halv sex de senaste dagarna i för sig.. Kanske inte så konstigt om man är trött då. Jobbat idag igen, gick bra. Fortfarande väldigt lugnt hoppas det fortsätter så nästa vecka också. Har varit på hv nyss :) De förlorade i för sig med 4-5.. Deras prestation vart ju inte så där jätte imopnerande faktiskt! Och byt ut liv nu för fan säger jag. (A) hehe. Den unga killen som spelade lite var dock ganska bra tyckte jag, tedenby eller vad han hette. Nåväl, de ligger ju bra till så den här förlusten gjorde väl inte så jätte mycket. Alltid lika trevligt att gå på hockey ändå.

Nu så har jag hittat en ny "nyår outfit". Provade Sandras gråa klänning med lite paljetter på upp till. Den får det bli, och ett par snygga öronhängen och knästrumpor. Träffade även Lizah i första pausen och pratade lite strunt. Vart så längesen nu, så nu var det verkligen dags. Så kom vi också fram till att det var en bra ide och samla i hop folket i mon de som kan och prata lite nyår. ;) Nehe, nu så ska jag nog krypa ner framför mitt vänner. Trevlig kväll!

//Fia

Relacom och körskola.

I dag känns det som om jag har fått med mej lite nya intryck av nygamla saker.. eller något. Han nämligen spenderat största delen av dagen på Relacom. Dags att tjäna lite pengar igen. Vart dock inte så hårt i dag, satt tillsammans med johanna på höglandet och repeterade mest. Sjukt vad minner sviker mig! Jag brukar vanligtvis inte ha svårt för att komma i håg saker, men här var det mycket som jag inte kom ihåg. Men men, jag hoppas det kommer tillbaka med tiden. Jag börjar kanske bli gammal ;)

Vid halv fyra tiden var det dags att dra sig från jobbet till körskolan. Körlektion med markus var det idag, Tompa vart lite julledig. Det var lite småkul att köra med någon annan faktiskt och gott luktade ju gossen med ;) Det ska gudarna veta, haha. Nemen han tyckte jag körde bra (sa han i alla fall) och att det inte är jätte långt kvar för mig. Vart ju några grejer under färden som jag skulle kunnat göra betydligt bättre men det är väl bara att träna. Måste boka fler lektioner.. Eller? Det har jag aldrig riktigt fått klart för mig men det måste jag göra.. Pluggade lite teori med. Har kommit till den sista delen som heter fordon. Man ska kunna massa om bilen vilket verkerligen inte är min starka sida. Usch fy och blä.. Det går inte särskilt bra. Blir bara sur över hela tiden att jag inte kommer i håg eller kan det jag ska kunna (även här sviker mitt minne något rejält). Om någon har någon bra pluggteknik till körkortet så please dela med er av den, jag behöver den verkligen!!

Jahopp i mon blir det bussen tidigt till arbetet. Så i kväll blir det även en tidigt kväll för Fia lotta. I går kväll var jag med johanna och gänget. Trevligt trevligt! Satt hos jai och tjötade lite sen så skulle några in till huset och resten av oss åkte till mc donalds i stället (jag åt inte). Efter att de vart inne på huset i tjugo minuter ville de att vi skulle komma tillbaka och hämta dom, haha var tydligen inte så mycket att ha. Well well, var väl tillbaka i norrahammar strax efter elva och då bestämde jag mig att det var dags för mig och turbo alf att brumma hemåt och sova. 

Var även inne på rean i går. Tyckte inte det var så mycket att ha faktiskt! Men köpte i alla fall en bh, öronhängen, knästrumpor och mascara som inte var på rea. En del av dessa saker var tänkt till min nyårs outfit som jag även provade på i går, var inte så fin som jag hade tänkt mig.. Men får väl se, jag har ju inte bättre att ha på mig heller så.. Nej nu är det  dags att dra, tjingeling!

//Fia

Gårdagen.

Ska man knapra ner några rader om gårdagen då..

Mys, kan man väl börja med att säga. Går upp klockan halv nio och byter lite paket med familjen. Åker till mormor vid tolv tiden och äter massa god julmat :) Sen efter det blev det julklapps bytning med den släkting, vilket resulterade mestadels i pengar som alltid är varmt välkommet. Blev också lite saker från kusinerna, öronhängen, smink osv. Tack så mycket allihopa! Kalle Anka var också på under julklappsutdelningen, man kan inte sluta tycka dem klippen. Nåväl, strax efter Kalle var det dags att åka vidare till Strängsred och den andra släkten. Där kom den faktiskt en tomte som var generös med klappar. När han gått och vi öppnat våra paket blev det ännu mera julmat och sedan lite spel och så.

Julklapparna var tre tröjor, en skidjacka, parfym, vänner säsong 4 & 5, O.C säsong 4 och så lite pengar då av släkten. Kom väl hem vid halv tio ungefär och var uppe ett bra tag och fixade och donade med mina nya saker vilket senare också övergick till städa rummet och då kan man ju faktiskt inte lägga av när man för en gång skull har lust. ;)

Nu så ska jag kolla på vänner. Hoppas ni allihopa hade en kanondag i går :)

//Fia

A very merry Christmas and a happy new year : )

image205 

Jullov.

Nu är det jullov och dags för lite uppdatering i bloggen. Matteprovet vi hade gick hyffsat, tror jag. Känns skönt att ha det överstökat. Har gjort klart svenskan också så ska bara skicka in den när jag har fått knas på källorna och det. Skolavslutning vart det i går och vilket för oss dansare innebär dansuppvisning. Gick väl bra, gjorde lite små fel lite här och där men det skiter jag fullständigt i. Efter avslutningen åkte vi till vasas och fikade/åt. Mummsi! Sedan kom johanna och gick på stan med mig en sväng. Sedan skulle jag ju ut till stallet och kom på den brilljanta iden om att johanna skulle göra mig sällskap, vilket hon mer än gärna gjorde. Så vi åkte ut dit och pysslade om skutt lite. Sen så åkte vi hem och åt inte pizza, kollade på tv och så. Gick och la mig ganska tidigt. Gick upp vid cirkus sju i dag och åkte in för att ha körlektion. Det gick ganska bra :) Pluggade lite teori och så med. Gick sedan i min ensamhet bort till alcamo och åt en smarrig sallad, tog även med mig en hem till stora syster (A) Snäll jag är. ;) haha. Och nu sitter jag här.. Under dagen som kommer ska jag ta det ganska lugnt, kanske städa lite, plugga osv. Sen blir det nog att träffa flickorna en stund i kväll. 

//Fia 

Linjära funktioner.

Nu är matteböckerna framme och jag pluggar. Går dock inte så bra som jag vill, förstår inte så mycket som jag vill. Kanske hade behövt den där extra matten ändå? Nu har jag ungefär kollat igenom hälften vi har prov på tror jag, så nu tar jag hälften i morgon.. Om jag hinner, när ska jag hinna det förresten? Nu förtiden slutar vi ju tre från dansen. Shiit pommes frit, aja det löser sej. Dagen i dag har bestått av lite allt möjligt. Drig mig till stallet en sväng i förmiddags för att kolla på emmelie och hjälpa till på tävlingen. Det gick bra, kallt som attan bara. Skutt var i alla fall jätte duktig! Så nu är han välförtjänt sin viloperiod. Han ska få ta det lugnt nu i cirka två veckor, typ vila varannan dag och gå lugnt varannan dag. Bygga lite muskler och så inför den kommande säsongen då han ska komma ut på tävlingsbanan och träna ordentligt så det blir något riktigt bra av han. ;) Var hemma ca två. Åt och lite så la mig och kollade på en beck film. Ganska bra faktiskt! Slumrade en timme efter filmen. Sen så var jag tvungen att dra fram matteboken och börja plugga. Nu så ska jag hoppa in i duschen och sen så får vi se om det blir lite mer plugg eller om det blir tvn eller något annat.

Slutar skola på onsdag då. Ska bli kanon skönt! Lite vila, lite jobb och sådär. Blir inte så mycket jobb som man kanske skulle behöva om man tänker pengamässigt. Men jag tror det blir ganska lagom ändå. Timlönen är ju ganska bra så det ska nog räcka ändå! Ska försöka hinna plugga så mycket som möjligt också på teorin. I have too!

Nehe duschen var det.

Lördag kväll.

Sitter nu och väntar på att min buss ska gå. Hem till ellen ska jag och umgås med henne och jossey. Ska bli mys :) Beställa hem lite mat och så. Springer runt här hemma och letar efter min svarta kofta, hittar den inte alls så drar slutsatsen att sis har snottat den.. Jaja får väl hoppas på att den inte behövs to night.

Vaknade ganska tidigt idag och följde med mamma och pappa först till kusinerna för att hämta jultidningar vi beställt, haha. Fikade lite och så :) Sen åkte vi till farmor handlade lite åt henne och så. Jag körde hela tiden, så blev en hel del körning i dag. Det gick faktiskt bra! Skönt det. Har även bokat teori prov nu så det får bli hård plugg nu framöver. :)

//Fia

Halkbana.

  • Halkbana
  • Teoriprov
  • Uppkörning

Har kört halkbana i dag. Var så grymt nervös! Men det visade sig att det inte var något att vara nervös för över huvudtaget. Det blev någon sladd här och där men det var ju meningen, att känna hur mycket hastigheten påverkar när det är halka ute. Fick ju även kolla på lite filmer om säkerhet och rattfylleri och sådär. Efter allt det så kändes det typ inte som om man ville ha körkort knappt längre när man blivit ännu mer medveten om alla risker som finns och olyckor som kan hända. hehe nejdå! Lvade även lite omkörningar efteråt och det gick bra. :)

I natt/morgon åker Elina och Lizah (och joel) till Egypten!
Hoppas ni får det riktigt bra, kommer sakna er :)


My baby and I : )

image203

Nedräkning!

32 dagar tills jag fyller 18 ! :D
9 månader till bulgarien ! =/ :D haha.

Antivåld m.m.

JB har inlätt sin "antivåldvecka". Igår var det bio som stod på schemat, Leo tror jag den hette. Var en helt okej film, budsakpet i den gick fram i alla fall om man säger så. I dag så började vi med en föreläsning där en kille från jönköping kom och berättade om när han blev misshandlad i våras. Riktigt gripande var det faktiskt! Allt han berättade, att det hände här i lilla jönköping? Av bla sina kompisar? Och nu aldrig kommer att kunna leva som vanligt pga av skadorna. Riktigt sjukt.. Nee den historien tog riktigt hårt faktiskt..  Så än så länge så har JB lyckats bra med sin antivåld vecka. Jag tror själv att jag kommer se mig mer om pga det vi fick höra i dag. Hoppas faktiskt att han går runt på alla andra gymnasie skolor i jönköping också och föreläser om detta.  

Om vi ska ta lite annat då. Halkbanan närmar sig med stormsteg. Är något grymt nervös!! Läste igenom broshyren lite nyss som vi har fått och blev bara ännu mer nervös. Men en liten fågel viskade i mitt öra att när man är nervös presterar man bäst, så vi kör väl på det då. ;) hohojaja. Har fortfarande lite panik över min teori, vet ärligt talat inte vad jag ska göra för att få bort den. Jag försöker plugga så ofta jag kan! Men ibland behöver man faktiskt den tiden för sig själv också och bara ta det lugnt inte tänka på något och bara sjunka ner i soffanframför tvn.

Har varit ute i stallet i går och idag och ska ut i mon. Red Cotten i går på lektion, gick helt okej. Jag är verkligen ingen stjärna på Cotten om man säger så men jag är ändå nöjd med min prestation i går. Man får verkligen sånna ben av att rida Skutten lutten och det märker man även när man sitter på andra hästar. Så känner mig allt lite stolt och vältränad där ;) haha. Skutt gick lite sådär halvt bra i dag. Neemen det gick bra :) Han är ju lite knäpp min älskipälski. Han ska få vila i mon så då ska jag bara ut och mysa lite med honom. Känner att min "fear" börjar släppa mer och mer nu i alla fall och det känns något riktigt bra måste jag säga!

Funderar på om det var något mer strunt jag hade att dela med mig av i dag men det står still i mitt huvud så vi säger tack och hej leverpastej.

//Fia

Helgen.

Sitter här och smygpluggar lite. Skriver några meningar, går in på lite annat, skriver några meningar till osv. Det blir så när man går på IT skola och allt plugg finns på datorn. Tänkte nu mina kära vänner beräta för er vad jag har gjort den här helgen.

Fredag: Började med att vi slutade ganska sent så var tjurig över tanken att jag var tvungen att hem och stressa massa för att hinna ut till stallet och fixa allt innan idol började. Nåväl, ute i stallet strax innan halv sex. Mockade och fixade lite sedan traskade jag emmelie skutt och hector upp tilll ridhuset och red i cirkus en timme. Gick faktiskt bra, han var hyffsat lugn. När vi var färdig ridna nattade vi hästarna och gick vidare in till Eva där det blev mys med alla hundarna och Idol. Tyckte att Amanda skulle vinna, men Marie var ju bra hon med.. Väldigt jämt var det ju också! Nåväl, det var en väldigt mysig kväll/eftermiddag måste jag säga.

Lördag: Sov i stallet så det blev upp tidigt och släppa ut hästarna, hjälpa till på löshoppning och lite så. Var hemma igen vid halv tvåtiden. Sov lite middag och så. Sedan kom johanna till mig och sedan ytterligare lite folk. Bestämde oss efter många om och men att vi skulle dra oss ut till Jäbo istället. Så jag johanna johan jai albin och tim drog ut dit, drack lite öl och umgicks :) En himla trevlig och rolig kväll faktiskt.

Söndag: Vaknade upp i Jäbo vid halv elva tiden och åkte två timmar senare till taberg för att ära pizza. Mums! och nu så är jag hemma igen och som sagt smygpluggar lite. Ska fortsätta med det ett litet tag till och sedan ta en välbehvöig dusch och kolla på vänner . :) I morgon startar dagen med bio, antivåld vecka som sagt. Det ska bli skönt att slippa för mycket plugg nu faktiskt!

//Fia ♥

I need it when I want it I want it when I don't
Tell myself "I'll stop" every day, knowing that I won't.

Happy thoughts ?

Lite musik på och humöret höjs på en gång. Mitt humör höjdes nu av lite sång och dans blev dessutom mycket piggare. Varför kan inte det här hända mig mitt på dagen i stället?! Talar man bara in sig själv att allt är bra så blir de det. Ser man allt på ett positivt sett så blir man genast mycket gladare. Joo men visst det är jätte synd om mig som kommer ha körkort inom 3-4 månader, som har en bra moped, som han en halvt egen häst och går i skolan och har minst godkänt i alla ämnen. Hur dumt låter inte det då? Jag jämrar mig hela tiden över att det är jobbigt med körkortet har massa panik över att jag ska skriva teoriprov om cirkus en månad, min moppeded funkar inte för tillfället och bla bla. Varför klaga så mycket? Nee nu så ska jag försöka se det från en ny positiv vinkel. Jag ska lyssna på massa glad musik, kolla vänner och bara tänka glada, positiva tankar och njuta av vad livet har att erbjuda. :)

//Fia

I just want you hear to night holding on to me so tight.

Julklappar.

Jag är något riktigt grymt trött! Ska gå och lägga mig extra tidigt i dag. Tror tröttheten efter helgen kommer nu.. I alla fall, har varit på a6 i dag efter skolan med Johanna och köpte julklappar. Har köpt alla nu! Känns väldigt skönt, nu kan man även stryka det från min att göra lista. Inslagna och allt är dom nu också! Har varit riktig julstämning i dag faktiskt. :) Blev lite julpynt på matematiken och på engelska spelade vi jul spel och lite liknande. I morgon är det prov i psykologi som man inte kan plugga till typ. Sen så är det bara en inlämning kvar om jag inte räknar helt galet. Inte den allra lättaste ifs.. Boken ska ju vara utläst tills på fredag också, har en sisådär en hundra sidor kvar och det tvivlar jag på att jag kommer att läsa tills dess. Får göra mitt bästa ändå helt enkelt. Nästa vecka är det ju antivåld vecka, så då blir det inte mycket vanlig skola. Sen så är det bara en vecka kvar. Nu dröjer det inte långt förrän det är jullov! Ska bli underbart. Troligtvis lite jobb där med och det är precis vad jag behöver!

Imon blir det stallet efter skolan. På torsdag blir det körskolan och plugga efter skolan. På fredag blir det stallet lite senare på kvällen och sova över och ha utsläppet. Sen så blir det väl att man hjälper till på löshoppningen också.. Får se lite. Sen blir det väl upp tidigt på söndag för utsläpp igen. Så får man väl se lite hur länge man är kvar i stallet efter det. Blir nog en lugn helg i alla fall!

Nu så ska jag kolla lite tv, kanske äta lite fett (A) Sen så blir det sängen tidigt banne mej, för att orka med morgondagen. Känns som om att något tynger mig, att jag har massa att göra hela tiden som jag inte hinner med. Men det gör jag! Det borde jag göra. Måste bara intala mig själv det också. Kom igen nu fia, graska upp dej ;) 

//Fia - 40 dagar tills jag fyller 18 :D

Helgen slut och stressen tillbaka.

Japp då var helgen slut och stressen och pressen tillbaka igen. Brukar vara så när måndagen kommer.. Vädret gör inte saken heller bättre. Regn slask och usch och blä. Jag och Sophie bad om att få gå tidigare från dansen,inga glada miner hos lina men det skiter jag fullständigt i. Måste göra lite engelska. Har redovisning i mon och vi har inte gjort klart vad vi ska säga .. Ska fixa lite med det tänkte jag. Nu så har jag satt på lite vänner på tv:n och hoppas att humöret stiger. Ikväll blir det lite hoppsa loppsa, hoppas det går bra! Känner också stress med tiden. Jag hinner inte med !! Jag behöver att dygnet förlängs med i alla fall fyra timmar .. Gaah

Helgen har varit helt okej. Tänkte dra igenom den lite snabbt. Fredag, var jag bara hemma kollade på Idol med Sandra. Var faktiskt skönt att bara ta det lugnt! På lördagen åkte jag och Sandra in till stan en sväng, köpte julklapp till mamma och Sandra till Martina. På kvällen kom tjejerna hem till mig och så blev det lite party. Var en helt okej kväll. Har nu fått  reda på en del saker som jag sagt som mitt minne har lämnat utanför mig. haha. Men det bjuder jag på ;)

Har betalat in resan i dag med. Känns jätte skönt och bra! 12 augusti 2008 drar vi till Sunny Beach. Nu kan man lägga det lite bakom sig och fokusera på lite annat. Det är ju faktiskt inte långt kvar till Vemdalen :) Ska bli jätte roligt det med.

Nehe plugga lite sen käka sen stallet. //Fia

       

<3

Well I've heard there was a secret chord that David played, and he pleased the Lord but you don't really care for music, do you? Well, it goes like this, the fourth, the fifth the minor fall and the major lift the baffled king composing hallelujah hallelujah, hallelujah hallelujah, hallelujah. Well your faith was strongimage198, but you needed proof you saw her bathing on the roof, her beauty in the moonlight overthrew you and she tied you to her kitchen chair and she broke your throne, and she cut your hair and from your lips you drew the hallelujah. Hallelujah, hallelujah hallelujah, hallelujah. Well baby I've been here before I've seen this room and I've walked this floor, you know, I used to live alone before I knew you and I've seen your flag on the marble arch and love is not a victory march It's a cold, it's a broken hallelujah. Hallelujah, hallelujah, hallelujah, hallelujah. Well there was a time when you let me know what's really going on below but now you never show that to me, do you? I remember when I moved in you and the Holy Dove was moving too and every breath we drew was hallelujah. Hallelujah, hallelujah, hallelujah, hallelujah. Maybe there is a God above but all I've ever learned from love was how to shoot somebody who outdrew you and it's not a cry that you hear at night It's not somebody who's seen the light It's a cold and it's a broken hallelujah.