Vår på ingång?

Dagen verkar sluta med ett riktigt härligt väder. Även om det var lite röset i morse så har det ändå varit finfint väder under dagen! Under rasten på historian spenderade jag den största tiden med att sitta i fönstret och sola mig - härligt! Denna fredagen var som de flesta fredgar brukar vara, lite flummiga sådär. Men det blir ju alltid så efter en hel skolvecka. Dagen gick ganska smidigt i alla fall. Åt på soya, väldigt gott! Sedan på historia bröjade vi att arbeta med det amerikanska inbördeskriget. Lite smått intressant faktiskt. Ikväll blir det en tripp till jossey. Tjejkväll som kommer att innehålla pizzabak, singstar och massa onödigt prat går aldrig att undgå på en tjejkväll. Men det är så det ska vara :)

Ödet övertalade mig att köpa dessa skor i dag! Har varit nära på att köpa dem innan men har inte riktigt vågat. Varje gång jag sedan har sett dem har det bara funnits ett par kvar, i storlek 37! Så i dag kände jag att jag var tvungen att köpa dem. Tss. Så nu går jag runt och tränar på att gå i dem här hemma, hade ju tänkt att ha på mej dem i morgon då jag och sis troligtvis ska ut. Ska bli roligt! :)

  
Så jag bjuder även på lite nördbilder ;)

Snabbt tiden går.

Veckorna bara springer iväg.. Det är alla redan torsdag, alltså helg i morgon.

Nu har vi samhällskunskap och ska skriva ett cv. Kuuuuuul! Inte så kanske. Deborah hade klagomål om att vi käkar för mycket mat och dryck i klassrummet, vilket inte är tillåtet på skolan. Svanhamn gick i stor protest och tyckte det var en mycket löjlig regel. Att man måste gå ut utanför klassrummet för att ta en klunk vatten när man har en och enhalvtimmes lång lektion. Eleverna (vi) menade på att vi inte är 10 år och faktiskt kan hålla rent efter vår "mat". Vad skulle vi annars ha våra papperskorgar till? Detta ska gå vidare till elevrådet! haha. Där fick jag allt till lite klychiga meningar. Nu försvann debbi ut för några sekunder och alla snabbade på att stoppa in sina sista godisbitar i munnen. hohojaja :)

Idrotten i går var inte att leka med. Väldigt jobbigt! Hade ultimate. Men det var kul! Vi fick igång spelet ganska bra faktiskt. Avslutade med en idioten, ingen kort sådan utan den var nog av högsta grad. Menmen det är väl bra med träning.

Snart så ska vi lämna in våra tillval i trean. Vi var och pratade med Rikard och Tony (rektorn) på rasten och försökte få igenom Psykologi B som kurs. Det verkade inte helt omöjligt! Jag ska i alla fall välja Engelska C och Matte C. Om inte Psykologi B blir en kurs så ska jag läsa Historia B istället. Det blir nog bra! Trean verkar bli riktigt pluggig. Ingen idrott bara massa teoretiska ämnen. Men det ska vi klara. :)  

Tisdag.

Matteprov i morse, sjukt svårt. Men tror det gick hyffsat ändå, får nog godkänt i alla fall. Skönt att ha det över! Nu så har vi precis haft engelska redovisning, gick helt okej det med. Så två semenarier är nu över :) Men tro mig, det kommer mer.

Ska ut till stallet i eftermiddag, känns lite konstigt att åka ut direkt efter skolan med tåget.. Var ett bra tag sen. Blir väl att pallra sig upp till ridhuset och jobba lite. Tävlade gjorde han med Emmelie i tidaholm i söndags. Hade tydligen gått väldigt bra! Duktig pålle :) Nehe kanske ska koncentrera mig lite.


Dreams we had as kids all fade away, now its not the same.

Helgen.

Helgen är över, gick lika snabbt den här gången.

Fredagen skulle jag åkt ut till stallet efter skolan. Började åka vid femtiden och precis förbi ekeryd ligger det ett träd i vägen. Vägen är för smal för usväng men jag klarade med nöd och näppe att komma runt. Svänger in mot sjöhult för att testa en annan väg. När jag nästan är framme vid jorarp ligger det ett till träd i vägen. Då får jag lite smått panik.. Vägen är super smal och omöjlig att vända på, försökte ringa till pappa men hade ingen teckning på mobben. Så det var bara att börja backa efter en liten bit så kom det en väg som jag kunde backa in på och svänga. Så åkte hem i stället, fick ringa till eva och säga att jag inte kunde kommaut så hon fick ge skutt mat. Så jag åkte hem och gjorde iordning mig och åkte in till Lizah i stället. Där var det förfest med singstar. Själv drack jag fanta eftersom jag körde. Sen åkte vi in till huset och dansade bland alla små barn. Hade jätte roligt! Dansade hela kvällen. Sen när det var dags att gå fick jag ett ägg i skallen, inte för mysigt. Blev riktigt lack men nu så är det bara att skratta åt. Några småungar som hade kul åt det.. Åkte sedan till max och käkade :) Inte jag då, jag och mitt ägg huvve satt i bilen och tjurade under tiden. 

Lördagen stack vi till Nortälje där vi stannade till söndagen och gick på dop. Gullungen Nora (mitt kusinbarn) växer som bara den och är hur go som helst. Satt och pluggade matte hela lördagkvällen med mina smarta kusiner inför mitt matteprov på tisdag. Hoppas jag är lite bättre förbered nu :) Får plugga lite sen innan ridningen med. Det var en mysig liten tripp med släkten tycker jag ändå. :) Lite seg resa bara.

Har haft lite info om våra individuella val nu i trean. Fanns inte så mycket att välja på. Vet nog vad jag ska välja i alla fall. Det ska vara klart redan nästa vecka. Är något grymt skoltrött nu!! Det funkar inte alls med plugget. Menmen.. Nu så är det i alla fall religion som gäller.  

Fredag.

En helt vanlig fredag. Svenskan hade vi utan lärare, rätt så soft. Nu så är det historia med snyggkalle. Håller på med carl von line lite, inte för kul. Men men, det är bara att le och vara glad. Snabbt hem sedan och käka och göra mig redo för stallet. Sen efter stallet blir det hem snabbt och troligtvis vidare till Lisen. Ska nog med på huset i kväll i alla fall, dansa lite bland alla småtjejer som brukar befinna sig där. Men det kan nog bli kul. Ska vara nykter i alla fall och köra bilen :) Roligt roligt. Upp tidigt i morgon sedan och åka till Nortälje. Usch, hur ska jag orka? Det löser sig alltid. Man lever faktiskt bara en gång ;)


Onsdag.

Vilket underbart väder! Jag vet att inte solen skiner och jag vet att det inte är superduper varmt. Men det är inte kallt och det är ljust ute längre än vad det har varit på länge. Hade visst inte tyska idag fick vi reda på när vi traskade upp, redo för lektion klockan halv ett. "Ni vet väl att eran tyska är inställd?" Nej det visste vi inte. Så vi traskade vidare till bussen. Var hemma typ tjugo i två. Bytte om och tog golfen ut till stallet, riktigt go var den att köra. :) Red ut med sofie och hanna. Var riktigt härligt att få komma ut i friskluften en stund :) Ridningen gick helt okej, är jämt nöjd när jag har kommit tillbaka från en ritt i skogen och inte ramlat av. haha.  Red men gramnen och tänkte att nu så ska jag inte ha den för kort som jag hade sist när jag red. Men han ryckte lite i första galoppen och då sa hanna att jag kunde testa att korta den lite för att det såg ut som om att den hängde så att den slog emot frambenen lite och att det kanske var därför. Så jag kortade upp gramanen lite och då gick det mycket bättre. Han kändes rätt fin i slutet faktiskt. Nu så sitter jag hemma framför tvn och har ingentingen att göra. Ska bara ta det lite lugnt i kväll nu :)

Är inte mycket kvar av veckan nu, efter onsdagarna så brukar det gå ganska snabbt till helgen. I mon ska vi gå på någon dansshow med skolan och på fredag blir det stallet en sväng igen och sen får vi väl se lite. Har lovat att köra på mina gullungar om de bestämmer sig för att gå på huset. :)


Tillbaka i skolan.

Skolan har börjat igen, känns inte så kul. Lite ångest för det men det är väl bara att bita ihop. Har inte så mycket att göra än så länge, ska ha matteprov nästa vecka på andragradsfunktioner. Det får bli en del pluggande i helgen på det. Ska ju till nortälje i helgen så får väl se vad man hinner med. Ska bli lite mys att åka iväg med släkt och familj. Annars i veckan blir det lite stall och en dansshow som vi ska gå på på torsdag. Det blir nog bra. Hade inte så mycket att säga idag men tänkte bjuda på några enstaka bilder från Vemdalen, om ni vill se mer gå in på http://filus.bilddagboken.se.

     

Hemma igen.

Jaha, vet inte riktigt var jag ska börja. Men tror jag bara drar igenom en liten sammanfattning av denna underbara resa vi har haft till vemdalen. Den har i största delen bestått av skidåkning, singstar, massa mat, lite party och även lite pulka. Vi klarade oss med alla ben i kroppen hela och inte ett endaste bråk. Utan allt har varit toppen! Vädret måndag, tisdag var solsken och härligt. Då passade vi på att sätta oss i solstolarna uppe på toppen av backen med en varmchoklad i handen, superhärligt! Träffade även nytt trevligt folk vilket aldrig är fel :) Bussresan gick också bra. Väl hemma i gårkväll kände jag bara sån ångest, jag ville vara kvar. Men när jag vaknade upp i morse efter tolvtimmars sömn så var det ändå ganska skönt att vara hemma. Har packat upp lite smått nu, ska käka och sedan åka in till stan och hämta mitt körkort och kika in i affärerna lite :) Hoppas på att få med mig mårtensson in.

Om jag ska sätta betyg på resan från 1-10, så måste jag nog sätta en 10a!!!! Hade lite otur med vädret sista dagen och maten sista dagen (då vi fick vänta en timma på en pizza), men det vägde det roliga upp. Tack så mycket tjejer, ni är helt enkelt underbara! Nästa år gör vi om denna resan. Nästa resa att längta till nu; Sunny beach den 12 augusti.

Vemdalen.

Idag är dagen då vi åker (eller kvällen rättare sagt). Har varit uppe på a6 och klippt mig, blev lite kortare än jag hoppats på men det var välbehövligt antar jag. Känns mycket fräschare nu med nyklippt och nyfärgat. Har nästan packat klart nu, funderar bara på hela tiden om jag har glömt något. Något är det ju alltid. Men det mesta är nog med tror jag.

Ha det så bra där hemma nu, för det ska vi ha. :)

Körkort.

Halkbana
Teoriprov
Uppkörning

Ja nu är allt avklarat! Hade uppkörning i morse och klarade det. Så nu får jag också vara med och förstöra miljön lite extra alldeles på egen hand. Helt underbart! Var i skolan en stund innan de andra så satt ivrigt och väntade på dem. De trodde nästan att jag hade uppkörningen i dag eftersom jag inte var på bussen i morse. Så ser jag en liten Ellen öppna dörren in till omklädningrummet lite försiktigt och när hon ser mig sitta där och le fattar hon att jag har kört upp. Efter henne kommer Michaela och Sophie och vi står och hoppar, skriker och kramas. Det var ett litet moment faktiskt. Tack så mycket för alla gratulationer jag har fått ;) haha.

Har nu varit på icamaxi med Michis, Sophie och Elina och köpt mat till Vemdalen. Jag tog ju tillfället i akt och vara chaffis då. ;) Hur kul som helst att köra själv verkligen, slippa ha någon jämte sig som ska sitta och klaga på än. Hohojaja, nu är jag i alla fall supertrött och ska krypa ner framför tvn.

Tankar, funderigar och längtan.

Syodag idag, vilket givetvis slår i gång tankarna om framtiden. Vad vill jag bli? Vad vill jag läsa till? Eller vill jag läsa vidare över huvudtaget? I Sverige eller utomlands? Gick i alla fall på fyra olika pass i dag om olika universitet/högskolor. Den första var Båstad akademin, den andra var GOstudy (massa olika skolor utomlands), den tredje var Göteborg typ kost och friskvård och den fjärde var Linköpingsuniversitet. Linköpingsuniversitet verkade väldigt bra! Och det verkade även vara en himla bra och rolig studentstad. Har varit inne och kollat lite på hemsidan nu och två program som jag klart tycker verkar vara intressanta är Civilekonom och Psykolog. Mm blir riktigt taggad till att läsa vidare nu faktiskt. Båstad akademi verkade också himla bra! Läsa turism och service i två år eller till reseguide/ledare i ett år. Skolan verkade supermysig och upplägget av studierna verkade också jätte bra. Dessutom hade man grananterat jobb när man gick ut, inte fy skam det inte. Lite svårt att komma in på det var det dock, men där gick de delvis på en intervju och det är ju ganska bra. Ganska höga poäng var det på Linköping också tror jag. Men Fredrik går ju kemi i Linköping och de trodde ju att det var väldigt liten chans att han skulle komma in där att de sa att det var så svårt och så men det var ju inga problem! Han kom lätt in och lika så någon kompis till honom. Jag vill sluta gymnasiet! Jag vill börja satsa på framtiden!

Om man tar något lite mer "nutids" då. Efter föreläsningarna idag så gick jag Michalea, Sophie och Ellen och fikade på Vasas. Var ju tvungen att få i mig en semla på fettisdagen. Efter det tog jag tåget ut till Bratte. Red skutten, som faktiskt var lite pucko i dag. Men emellan åt gick han bra! Är ju inte van vid att rida med gramanen så kan hända att jag hade den får kort eller något så det störde honom. Blir lite svårt att dölja sin ilska ibland när han dummar sig lite när man rider honom (som man verkligen måste dölja) men det är bara att bita ihop och räkna till tio och lossas som ingenting. Är inte så nedstämd för detta som man kan bli ibland när det har gått dåligt utan det är bara att ta nya tag i morgon.

Har plockat fram lite myskläder nu som jag ska ha med mig till vemdalen. Lika bra att börja plocka fram lite smått eftersom jag knappt har någon tid i veckan. Ska till stallet i mon, troligtvis färga håret på torsdag och efter det handla mat till resan. Sen så är det fredag då jag inte har något inplanerat i för sig så då blir det nog att packa lite. Sen är lördagen här och då ska jag klippa mig på förmiddagen och sedan blir det bara att längta tills det blir kväll. Längtar något så grymt! Men det är bara fyra dagar kvar, så snart är längtan över och ångesten kommer istället hitta och dränka mig när vi ska åka hem.

Nu så väntar gossipgirl på mig om 15 minuter. ♥

Lördag.

Tänkte dra igenom gårdagen lite kortfattat.
Efter skolan gick jag och Lizah en sväng på stan, är så grymt shoppingsugen!! Hittade en fin kläning på gina :) På kvällen var det lite fest planerat, blev inte riktigt så som vi tänkt så efter många om och men hamnade vi ute hos Albin mitt i ingenstans typ. Tog lite tid innan jag kom igång men det blev en riktigt trevlig kväll måste jag säga. Blev kanske lite för mycket för en del, men men så kan det gå ibland.

Idag så har jag inte gjort så mycket, färgat Sandras hår och tagit det lite lugnt. Ikväll så hoppas jag på att kunna samla i hop "Vemdalgänget" och planera vår resa lite. Känns som om att det behövs lite. Åker ju nästa vecka :) Wiie. Ska bli skönt att komma i väg och åka lite skidor och ha trevligt :)